(Last Updated On: 1. marts 2021)

Venstres formand slog ud efter samarbejdspartneren Socialdemokratiet på partiets generalforsamling

Af Klaus Slavensky

 

Venstres formand Karsten Skovs beretning fik fuld opbakning på partiets generalforsamling. (Arkivfoto: Rikke Michael Hansen)

Politik: Kommunalvalgkampen blev skudt eftertrykkeligt i gang på Venstre Stevns’ generalforsamling den 24. februar.

Den røde fare

Formanden Karsten Skov langede voldsomt ud efter forligspartneren i kommunalbestyrelsen, som Venstre har dannet flertalsgruppe og budgetforligsfælle med de seneste tre år.
– Faren for rød politik med Socialdemokratiet Stevns i spidsen er større end nogensinde. Vil man have en ræverød kommune, skal man bare stemme på Henning Urban Nielsen, lød det i formandens beretning, som fortsatte:
– Bredt samarbejde er godt, når vi har så mange mandater med i beslutningerne som muligt, men Venstre vil samtidig kæmpe med næb og klør for, at styringen af kommunen har sit udgangspunkt i et blåt grundlag, understregede Karsten Skov, og tilføjede, at Stevns ikke skal ”plastres” til med socialdemokratisk almennyttigt boligbyggeri, eller begrænse borgernes valgmuligheder for pleje og pasning til kun offentlige tilbud.

Tre punkter til valgkamp

Venstres generalforsamling blev holdt virtuelt på grund af corona-forsamlingsforbud, og 33 ud af partiets 176 medlemmer deltog digitalt.
Formand, dirigent Martin Steen Andersen og borgmester Anette Mortensen styrede slagets gang fra selskabslokalerne bag Hansens Café & Bar i Store Heddinge, skarpt overvåget af fotostater med bl.a. Marilyn Monroe og Marlon ”Godfahter” Brando.
Formand Karsten Skov havde ”An Offer You Can’t Refuse” til stevnsborgerne i forbindelse med det kommende kommune- og regionsvalg.
– Vi vil lægge vægt på følgende 3 hovedpunkter: At den enkelte har mest mulig frihed til at indrette sit eget liv. Forældre i pasningstilbud og skole, ældre i plejetilbud og patienterne på sygehusene skal i centrum og have det frie valg som omdrejningspunkt, og vi skal have værdighed i velfærden. Mennesket først med plads til personligt ansvar, integritet, ret og pligt. Færre administratorer, men nok flere ledere til at få de varme hænder til at yde deres bedste, sagde han og samlede de tre punkter til én fællesnævner:
– Tråden her er frihed. Vi skal i Venstre stå som frihedens bannerfører for vores borgere, lød det fra Karsten Skov.

Fredsvalg til bestyrelse

Der var ingen debat om beretningen, som blev enstemmigt godkendt, og det samme var tilfældet med både regnskab og budget.
Regnskabet viste et overskud på 43.000 kr. som overføres til partiets valgkampsbudget, der for øjeblikket lyder på 165.000 kr.
To bestyrelsesmedlemmer trådte ud, og det var Ruben Lykke Pedersen og Bo Drews Henriksen. Til gengæld indtrådte Gert Nielsen og Karsten Juhl, der sammen med Tina Høve, Hans Peter Michaelsen og John Bøjlund udgør denne nye bestyrelse.
Lars Juel Clement fortsætter som medlem af Venstres Kredsbestyrelse, sammen med John Dalsgaard Jensen og Gert Nielsen.

Kandidater til valgkampen

Formanden Karsten Skov fortalte, at Venstre allerede har et hold af stærke kandidater og nogle interessante emner i støbeskeen til kommunalvalget, men vi skal have flere på banen, lød hans appel.
– Vi planlægger at holde opstillingsmøde til kommunalvalget i begyndelsen af maj og håber inderligt, at vi til den tid kan mødes til et fysisk møde, som dog nok stadig kan have visse corona-restriktioner. Til kommunalvalget skal vi gerne have 15-20 kandidater, som vælgerne kan vælge imellem. Vi skal sikre en kommune med borgerligt flertal, hvilket har været godt for Stevns kommune i så mange år, sluttede Karsten Skov.

Se også: Opbakning til Ellemann-Jensen
Se også: Borgmester-status om Stevns
Se også: Kommunalpolitiker vil til Region Sjælland

Skriv en kommentar