(Last Updated On: 22. februar 2017)

Det er uforståeligt, at venstregruppen undlader at pege på Flemming Petersen som den, der bedst kan tegne Venstre de næste fire år. Han har ti års erfaring i kommunalbestyrelsen, han er respekteret i de andre partier, er ordholdende og troværdig. Han var formand for Plan-og Teknikudvalget, indtil han trådte ud i december 2015.

Gruppen smed Bjarne Østergaard ud, men Flemming Petersen valgte selv at træde ud af kommunalbestyrelsen for at bevare sin troværdighed og sit medlemskab i Venstre.

Venstre løb fra budgetaftalen, underskrevet af borgmesteren og Annette Mortensen. Dermed forsvandt den sidste rest af troværdighed, som også omtalt af den fratrådte DF-formand. Og da flertallet skiftede, blev Annette Mortensen frataget formandsposten for Plan- og Teknikudvalget, men Thor Grønbæk beholdt sin.

Ja, nu skal der ses fremad, men det er i situationen ikke muligt at lade som om, alt er i orden, for det er det ikke. Troværdigheden mangler, og hvem kan Venstre lave aftaler med? Kan Venstre få indflydelse, når tilliden er væk og aftaler ikke engang holder til blækket er tørt? Selvfølgelig ikke. Derfor skal der en i spidsen med troværdigheden i behold. Venstre må og skal satse på det sikre. Der er ikke plads til eksperimenter eller politisk vindrytteri.

Flemming Petersen er ikke belastet af gruppens gentagne og unødvendige konfrontation med andre partier. Han kan skabe resultater, fordi han og de andre partier har gensidig tillid og respekt for hinanden, en livsnødvendighed i samarbejdet, alt andet er uholdbart.

Naturligvis skal man respektere forskelligheden og give plads til hinandens synspunkter. Ingen kan forvente at få det hele, men respekt og værdighed har alle krav på. Kun når man taler sammen og stoler på hinanden, kan kommunalbestyrelsen igen fungere optimalt, og det har været en mangelvare.

Af uforklarlige årsager har gruppen, med den daværende venstreborgmester i spidsen, gentagne gange skiftet standpunkt og brudt aftaler. Det må høre op nu, vi skal tilbage til normale tilstande, og her er Flemming Petersen absolut Venstres bedste bud. Han kan få Venstre på sporet igen og samarbejde med alle; et ord er et ord og en aftale er en aftale.

Gerhard Nagott
Thorsvænge 19, Rødvig
Medlem af Venstre

 

Skriv en kommentar