(Last Updated On: 28. november 2019)

Store Heddinge: Verdensarv Stevns, FN-forbundet og Nyt Europa inviterer til arrangement under titlen: Verdens arv, vores ansvar. Her skal vi diskutere FN’s verdensmål med særligt fokus på biodiversitet, naturbevarelse og hvordan vi i fællesskab sikrer en bæredygtig fremtid.

Det sker i Tinghuset, Algade 8, Store Heddinge, tirsdag d. 3. december kl. 17.00 til 19.00.

”Du kender måske til FN’s 17 Verdensmål, men vidste du også, at der er 169 delmål? For at forstå hvordan så mange delmål kan hænge sammen, er det nemmest at gøre brug af gode eksempler, som for f.eks. Verdensarv Stevns.”

Til arrangementet kan du blandt andet møde; Tove Damholt, direktør i Verdensarv Stevns, der vil fortælle om klintens historiske rolle i debatten om masseuddøen og om hvordan klinten i dag er et samlingspunkt for at arbejde sammen om Verdensmålene.  Derudover vil Berit Asmussen, kampagnekoordinator i Our Fish og bestyrelsesmedlem for FN-forbundet, fortælle om livet i havet, plastikforurening og hvad vi kan lære af de løsninger der er implementeret på internationalt samt på Europæisk plan. Arrangementet vil blive modereret af miljønørden Steen Gade, fhv. medlem af Folketinget for SF samt tidligere direktør for Miljøstyrelsen og bestyrelsesmedlem i Nyt Europa.

Hvorfor Stevns Klint?

Når der er stillet skarpt på lige netop Stevns Klint, er dette fordi området fortæller en spændende historie i sig selv, da det er her vi bedst kan se resultaterne fra den asteroide som ramte vores klode for 66 mio. år siden, som udslettede halvdelen af al liv på jorden.

– I mere moderne tid har vi udryddet 60% af alle dyrearter siden 1970 – er vi mere skræmmende end en asteroide? Hvad kan vi lære af disse tal, og hvad vil vi som mennesker gøre fremadrettet? Skriver Nyt Europa blandt andet på deres hjemmeside om arrangementet.

Til begivenheden er der afsat tid af til spørgsmål til oplægsholderne og gruppearbejde om delmålene, hvor oplægsholderne vil give feedback.

Arrangementet er gratis for alle deltagende, og der vil være kaffe og snacks. Læs mere her: https://nyteuropa.nemtilmeld.dk/88/

Skriv en kommentar