(Last Updated On: 25. september 2018)

Hyggestund for nogle af de mange unge, som hjælper Verdensarv Stevns med naturpleje.

Klinten: Det er ikke kun personalet i Verdensarv Stevns, som passer godt på klinten.

Det samme gør en række unge fra hele verden.

International workcamp

For tredje gang er der international workcamp på Stevns.

De 13 deltagere kommer fra ni forskellige lande, primært Europa, men også Rusland, Japan og Mexico.

Netop Mexico har en særlig forbindelse til Stevns Klint. Det var her asteroiden, der udryddede mere end halvdelen af alt liv på Jorden, slog ned for 66 mio. år siden. Altså det nedslag, som Stevns Klint bærer sporene af, og er årsag til at klinten er Unesco Verdensarv.

– De betyder noget, at vi er mange om at løfte arbejdet med verdensarven, også mennesker fra den anden side af jorden, siger natur- og miljømedarbejder Tine Jensen.

Forbedrer Trampestien

En af de unge er Max Gendebien, som er med på sin anden camp. Tidligere har han været i Kroatien, for at lave bjørnehegn ved en nationalpark, og han nyder at få lov at bruge sine hænder.

– Jeg kan godt lide, at vi laver noget, som andre får glæde af. For eksempel har vi gjort det muligt at se ud flere steder fra Trampestien, forklarer han.

En anden deltager er Simon Verboomen fra Belgien, som også var med sidste år

– Her er virkelig dejligt, og alle vi møder er søde. De spørger nysgerrigt og er glade for det vi laver, derfor ville jeg gerne med netop til Stevns Klint igen, fortæller Simon Verboomen, som i år er med som leder for naturplejeholdet.

 

Skriv en kommentar