(Last Updated On: 9. juli 2014)

Jubelgodt

Verdensarv fejret med musik, taler, hotdog og øl

Vejrguderne var med arrangørerne, da omkring 1000 mennesker fredag den 27. juni havde taget turen til Højeruplund for at deltage i  festlighederne for Stevns Klints optagelse på UNESCOs liste for verdens naturarv

HØJERUPLUND: Museumsdirektør Tove Damholt indledte arrangementet med en velkomsttale. Hun sagde bl.a.:
”I står nu oven på en verdensarv. Tillykke til alle – alle får ejerskab til arven. Det er vores fælles arv. Det er så stort og det er den største oplevelse – tak til alle, der har været med til at få Stevns Klint på UNESCOs verdensarvliste og ikke mindst til den store lokale opbakning”.
Hun efterfulgtes af Stevns Kommunes borgmester, Mogens Haugaard, der holdt dagens festtale. Borgmesteren sagde bl.a.:
”Tillykke til os alle. Stevns får ny identitet. Det er det største Stevns har oplevet og formentlig kommer til at opleve. Det får betydning for kommunens turisme, bosætning og erhverv.”
Mogens Haugaard fortalte også, at der havde været massiv interesse fra medierne og at han havde givet adskillige interviews i både radio og også på tv. Og alene på kommunens Facebook havde nyheden om verdensarven haft 347.000 visninger.
”Al den reklame for Stevns har været ubetalelig. Nu er vi ikke længere en yderkant til metropolen København – nu skal København indtænke os i deres markedsføring – og Stevns Klint er ikke længere lillebror til Møns Klint – nu er vi ligeværdige”.

Festligt program
Solen skinnede omkap med glæden over verdensarven; folk hyggede sig på græsset ved Mindelunden – og dermed var de med til at skrive både lokal- og verdenshistorie!
Klintekongen og Elverkongen – alias Peter Henrik Tesdorpf og Jesper Jørgensen – underholdt indimellem med fanfarer for horn.
Dagens øvrige program bød på sang og mere musik – først underholdt gospelkoret Hold On, dirigeret af Charlotte Andersen, med Nikolaj Skaaning som akkompagnatør . Til slut indtog den lokale rock- og grandprix-stjerne, Tim Schou, scenen.
I dagens anledning kunne de mange fremmødte gratis forsyne sig med Højeruplunds “verdensarvs-hotdog” – ligesom der var gratis drikkelse til alle – bl.a. den til lejligheden bryggede “verdensarvs-øl” fra Stevns Bryghus.
sn/cs
Fotos: Charlotte Skøtt.

TovegodtMogensgodt Fanfare1 Holdon1Timgod