(Last Updated On: 5. september 2014)

Prinsesse Marie har sagt ja til at indvi Stevns Klint som verdensarv
StevnsKlint(Rikkes)
Den officielle indvielse af Stevns Klint som verdensarv finder sted ved et lukket arrangement for specielt indbudte den 20. eller 21. oktober. Foto: Rikke Michael Hansen.

HØJERUPLUND: Hendes Kongelige Højhed er protektor for den danske UNESCO nationalkommission og dermed verdensarv, der bl.a. tæller Stevns Klint.
Oprindeligt var der tale om en officiel indvielse af Stevns Klint i slutningen af september, men denne dato kan Prinsessen ikke. I stedet er indvielsen planlagt til den 20. eller 21. oktober. Nu venter Stevns Kommune blot på grønt lys fra kulturminister Marianne Jelved, hvilken dag hun kan komme til Stevns og deltage i indvielsen. ”Vi er glade for at hoffet har meldt positivt tilbage. Det betyder meget for os, at Prinsesse Marie kommer forbi,” siger borgmester Mogens Haugaard til pressen. Den officielle indvielse af Stevns Klint er et lukket arrangement – festen for folket blev afholdt den 27. juni. Til indvielsen i oktober inviteres en række borgmestre, ministre, embedsmænd, fagfolk, politikere, Stevns Klints Styregruppe, borgere tæt på klinten samt Østsjællands Museum m.fl. Arrangementet bliver formentlig afholdt i den nye Højerup Kirke, da den gamle kirke ikke er stor nok til alle gæsterne.
”Der er ingen tvivl om, at indvielsen skal være på området, og udover selve indvielsen vil der blive taler og bespisning på Traktørstedet Højeruplund”, oplyser borgmesteren, og understreger, at detaljerne for indvielsesdagen langt fra er på plads. cs

Skriv en kommentar