(Last Updated On: 11. januar 2022)

Grundlaget for lokal udvikling spirer i Boesdal

Boesdal: Byggeriet af det nye Stevns Klint Besøgscenter skrider frem. Dagen før juleaften blev taget lagt på over udstillingslokalet. Resten følger i starten af det nye år, og indretningen af det store, nye turiststed vil tage form i løbet af de kommende måneder.

Forventningen er, at besøgscentret åbner for gæster i løbet af sommermånederne i år.

Før jul var Verdensarvspartnerne inviteret på en walk’n’talk langs Trampestien. (Foto: Stevns Klint Besøgscenter)

’Partnerdag’ på Trampestien

Besøgscenterets team er sammen med verdensarvspartnerne godt i gang med at planlægge de kommende års samarbejde, som med afsæt i den stevnske verdensarv skal være med til at løfte lokalområdet.

Før jul blev den årlige såkaldte ’Partnerdag’ afholdt, og her mødtes verdensarvens partnere først til en inspirerende walk’n’talk langs Trampestien, hvor de udvekslede idéer og ønsker til, hvordan samarbejdet med Stevns Klint Besøgscenter kan foregå.

Der var efterfølgende en opfølgende seance i Tinghuset i Store Heddinge, hvor partnerne arbejdede konkret med de bedste idéer fra vandringen, og her var helårsturisme og mulighederne for at invitere turisterne til også at besøge oplevelser og tilbud inde i land blandt de vigtigste emner. I top tre var desuden interessen for salg af produkter i Stevns Klint Besøgscenters butik, som bl.a. skal være et udstillingsvindue for stevnske kvalitetsprodukter i topklasse.

Lokal holdånd skal bevares

Ambitionen er at gøre besøgscentret til portal for hele Destination Stevns Klint, med en verdensarvsudstilling i verdensklasse, et velforvaltet verdensarvsområde og et lokalområde, som byder på autentiske oplevelser og produkter i højeste kvalitet. Samtidig skal den lokale bæredygtige udvikling løftes til næste niveau.

Derfor har Stevns Klint Partnere taget hul på forberedelserne til, hvordan lokale virksomheder, organisationer og foreninger kan samarbejde med Stevns Klint Besøgscenter om at give gæsterne de bedste oplevelser og produkter.

– Her i Stevns er vi jo allerede gode til at holde sammen, samarbejde og spille hinanden bedre. Den lokale holdånd skal vi holde fast i, når besøgscentret åbner, så vi sikrer, at vores gæster får lov til at opleve alt det, vi har at byde på her i verdensarvsområdet, fortæller direktør i Stevns Klint Besøgscenter, Steen Bonke Sørensen.

Tove Damholt, der er verdensarvschef, ser det som en kæmpe styrke, at verdensarvspartnerne gennem flere år er blevet skarpe til at arbejde sammen på kryds og tværs og gribe de muligheder, der opstår.
rmh

Taget på det område af besøgscentret, som skal indeholde udstillingen, nåede at komme på inden julesneen faldt. Resten følger i det nye år.
Fotoet er taget juledag, den 24. december 2021 om formiddagen. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Skriv en kommentar