(Last Updated On: 20. juli 2018)

Ny samlet udstilling om klinten og verdensarven

Østsjællands Museum har sammen med Stevns Kommune åbnet en ny udstilling om klinten og verdensarven på Stevns Fyrcenter.

Stevns Fyr: Gæster ved Stevns Klint kan nu se en samlet udstilling som viser historien, geologien og fortællingen om verdensarven på Stevns Fyrcenter.

Det er i garagebygningen ved Stevns Fyrcenter, hvor en særlig geologiudstilling viser de bedste dele af verdensarvsudstillingen fra Højerup Museum samt fossiludstillingen fra Flagbanken, som nu er samlet til gavn for gæsterne ved klinten.

– Vi har samlet de bedste dele fra begge udstillinger, så vi kan fortælle og vise gæsterne om det særlige ved Stevns Klint og hvorfor den er Unesco Verdensarv, siger museumsinspektør ved Østsjællands Museum, Jesper Milàn.

Stevns Kommunes Teknik og Miljøafdeling var i gang med at finde en løsning, da amatørgeolog Peter Bennicke fra Tommestrup forelagde idéen med en udstilling på Stevns Fyrcenter. Og sammen har man altså fået lavet denne nye fremvisning.

– I forvejen sker der mange ting her ved fyret, som tiltrækker gæster, og med lukningen af museet i Højerup, var der behov for at finde et fornuftigt sted at formidle fortællingen, tilføjer Jesper Milàn.

Det er Stjerneholdet, som på rekordtid har fået gjort lokalet klar og hjulpet til med opsætningen. Uden dem havde projektet trukket ud, men nu er den altså klar til højsæsonen af gæster ved fyret.

– Det er blevet en virkelig flot udstilling, som let forklarer gæsterne om Stevns Klint og verdensarven, og igen så viser den, hvad vi kan, når vi arbejder sammen på tværs. Peter og kommunens idé, Fyrcentrets muligheder og vilje, Stjerneholdets seje indsats og museets ekspertise. Det kan vi godt være stolte af, siger Berith Burkandt, leder i Teknik og Miljø, Stevns Kommune.

Udstillingen om klinten og verdensarven på Stevns Fyrcenter er åben for alle og gratis at besøge.

Der er adgang alle ugens dage i tidsrummet 7.00 til 20.00, hvor porten til området er åben.

 

Skriv en kommentar