(Last Updated On: 3. november 2015)
VB-wall-2819x945

Världens Band er musik fra hele verden, leveret med en sjældent set glæde og livsbekræftende optimisme. I orkesteret er musikere fra Indien, Sverige, Tunesien, Frankrig, Storbritannien, Marokko og Israel.(Foto: Olof Grind)

STORE HEDDINGE: Verdensorkestret, Världens Band, er et helt unikt foretagende, hvor 14 unge musikere fra hele syv forskellige nationer og tre kontinenter kombinerer musikalske rødder med målet om at skabe et nyt musikalsk sprog. Når indiske musiktraditioner møder svensk folkemusik, når skotske møder nordafrikanske og når israelsk musik møder arabisk, opstår noget helt enestående. Världens Band kalder musikken for Transglobal Roots Fusion.

Men Världens Band er mere end bare musik – det er også visionen om, at verdens folk og kulturer kan forenes og forbrødres gennem musikken. At vi grundlæggende ikke er så forskellige og alle deler den samme jord, selvom vi kommer fra meget forskellige økonomiske, geografiske og kulturelle baggrunde.

Världens Band er i øjeblikket på turné i Europa, og tirsdag den 8. december kan gruppen opleves i Spilledåsen, hvor de optræder kl. 20.

Til koncerten kan man også opleve den svenske gruppe Kolonien. Det prisvindende, svenske band spillede 10 koncerter i hele Danmark i foråret, og er et fremtrædende navn på den hjemlige folkscene. Kolonien spiller folkpop med indtryk fra roots og reggae og har netop udgivet den anmelderroste plade, »Drömmarnas Land«.

 

 

 

Skriv en kommentar