(Last Updated On: 27. januar 2020)

En talende spillemand med humor og skrøner

Svend Erik Larsen er klar med sin seksstrengede Martin-guitar, når han besøger Hårlev den 11. februar. (Pressefoto)

Musik: Kan man lide Niels Hausgaard, så er en aften med den omrejsende troubadour Svend Erik Larsen fra Vestjylland lige sagen.

Han optræder i Konfirmandstuen, Hårlev Kirke den 11. februar fra 19 til 21.

God ballast af musik

Ella Jensen fra menighedsrådet ved Hårlev Kirke kalder Svend Erik Larsen for er et varmt og engageret, humoristisk og musikalsk bekendtskab.

Den vestjyske spillemand kommer fra Muldbjerg i Ringkøbing-Skjern Kommune, uden for Spjald, som har et indbyggertal omtrent som Rødvig, så han vil nok føle sig hjemme på Stevns.

Hans repertoiret er alsidigt og spænder vidt fra De Gyldne Løver og John Mogensen, og så har han en fortællestil, der minder om Niels Hausgaard.

Irsk duo og solist

Han har spillet siden sit 12. år, og begyndte at synge viser i 1980’erne. Fra 1989 har han sammen med Denis Mc’Laughlin fra Irland, haft duoen Shamrock, så den populære irske folkemusik mester han også.

Som solist er han en mand med guitar, og en god ballast af sange og fortællinger.

Stemning og anekdoter

Svend Erik er således ikke en novice, når det gælder om at servere musik og stemning i topklasse.

Han har været med til at sammensætte programmet til Danmarks ældste musikfestival, Skagen Festival, og han har desuden lavet et par populære sange til bandet Tørfisk, som er kendt fra Gedser til Skagen.

En optræden med Svend Erik Larsen byder på en tæt kontakt med publikum.

– De fleste anekdoter er sandfærdige, især når Svend Erik fortæller om sin barndom, hvor hans familie boede under så fattige vilkår, at fuglene kom flyvende og smed brød ned til dem, fortæller Ella Jensen.

Tirsdag den 11. februar

»Musikken betyder alt for mig”, har Svend Erik Jensen sagt, så det skal nok blive en underholdende aften.

Ikke mindst fordi „Lirekassemanden” har gratis drikkevarer med, og i pausen serveres kaffe, te og kage. Sidstnævnte vil nok glæde den tilrejsende spillemand, idet vestjysk kaffebord ikke står tilbage for det sønderjyske. I Alletiders Kogebog findes endda en særlig Vestjysk Chokodrøm.

Hele herligheden koster 40 kr., som på bedste vestjyske manér betales ved indgang, i kontanter!
sky

Skriv en kommentar