(Last Updated On: 15. marts 2022)

Støttekoncert for Arbejdsgruppen bag bevar din købmand i Lyderslev var en succes.

Sys Bjerre til støttekontor for Lyderslev-købmanden. (Foto: Vilhelm Møller)

Lyderslev/Lund: En række borgere i Lyderslev og omegn har siden starten af 2020 arbejdet for at beholde den lokale købmand i byen.

De har fået støtte af bl.a. Dagrofa for at kunne oprette et andelsselskab, så borgerne selv kan drive dagligvarebutikken.

Udsolgte billetter

Lørdag den 5. marts fik borgerne hjælp af direktør og årets P2 ildsjæl 2022, Jacob Shaw, fra Scandinavian Cello School, som sammen med artisten Sys Bjerre og Haugaard Hereford havde stablet en støttekoncert på benene for at samle penge ind til købmanden i Lyderslev.

Der var sat 70 billetter til salg og koncerten blev udsolgt på under 4 timer.

– Stemningen var i top blandt de fortrinsvis lokale, der havde været heldige at få billetter, fortæller talsmand for arbejdsgruppen, Vilhelm Møller og fortsætter:

– Der var flest fra Lund og omegn, men også enkelte fra Lille Spjellerup i Faxe havde fundet vejen til det lille forsamlingshus i hovedgaden, denne lørdag aften. Sys Bjerre underholdt med sine charmerende og morsomme monologer og sprudlende sange, og akkompagneret af Lasse Lyngbo på guitar og klaver, og Sille Trolle fra Jylland. De fik de taget til at lette af latter og lykke adskillige gange denne aften, husker Vilhelm Møller, og slutter:

– Maden blev lavet af Jens Hansen fra Mad og Ro, der med sin brændende kærlighed til lokalsamfundet, fik samlet 4000 varme kontanter ind til købmanden.

Sidste 47 anparter

Koncerten indspillede 10.000 kroner og med leje af forsamlingshuset sponsoreret af Haugaard Hereford, lyd og lys af den lokale lydmand og videotekniker, Daniel Larsson, så ramte aften godt 20.000 kroner til fordel for købmanden i Lyderslev.

Målet er 1.5 millioner kroner og der er allerede 1.3825 millioner på kontoen. Det svarer til, at der mangler at blive solgt 47 ud af 400 anparter. Med andre ord: de er lige ved at være i mål.

Skulle man være interesseret i at få fingrene i en anpart, så kan man kontakte formand for arbejdsgruppen, Stine Prüss Petersen, via Facebook-siden: Støt min købmand i Lyderslev.
sky

Skriv en kommentar