(Last Updated On: 25. maj 2018)

Tilfældigt faldt jeg over Dagbladets artikel om brud på budgetforliget og ansættelse af en borgerrådgiver.

Som borger i Stevns kommune med bopæl i Rødvig, har jeg netop været igennem en skrækkelig tid i forbindelse med at få min mand på plejehjem.

I første omgang havde det lange udsigter med en plads på Plushøj. I den sammenhæng måtte jeg personligt stå frem i pressen før der gik hul på bylden, som man siger. Men så gik det stærkt, og der kom en plejebolig

En plejebolig er ikke noget man stræber efter, men det er et nødvendigt onde, og det skal siges, at personalet er fantastiske – men det var tiden op til flytningen ikke.

Det jeg – og andre har brug for i den situation er hjælp, vejledning og tryghed.

Det oplevede jeg kun i et tilfælde i receptionen på Rådhuset, der blev jeg hjulpet, men ellers følte jeg, at jeg på det nærmeste skulle gætte, hvornår, hvor og hvem jeg skulle henvende mig til.

En borgerrådgiver var lige det, jeg havde brug for, men ikke havde mulighed for at få.

Rådgiveren skal være borgerens garanti for hjælp og fair behandling. Rådgiveren er der brug for i samme øjeblik en person bliver visiteret til en plejebolig. Vi pårørende er på dette tidspunkt kørt så langt ned, at man slet ikke magter de krav, der stilles til os fra kommunens side.

Det er ikke sjovt – oveni bekymringen for sin ægtefælle – at ligge søvnløs og spekulere på, om der nu er noget, man har glemt!

På den anden side er det også vigtigt, at der bliver tale om en uafhængig rådgiver, der også kan fungere som en slags ombudsmand over for kommunens forvaltning, hvis det viser sig, at kommunen ikke helt lever op til de forpligtigelser og det ansvar, en kommune har ifølge lovgivningen.

Stevns kommune bør derfor snarest muligt få ansat en borgerrådgiver, som er uafhængig af den kommunale forvaltning.

Alt andet er uanstændigt.

Dorte Færch
Vinkelvej
Rødvig

 

Skriv en kommentar