(Last Updated On: 4. august 2020)

Sådan lyder udmeldingen fra Nybolig Stevns, hvor man især oplever en stor efterspørgsel efter sommerhuse og huse, der er velegnet til børnefamilierne.

Trods ferietid er der stor travlhed hos Nybolig Stevns. Her ses ejendomsmægler Christoffer Friman og sagskoordinator Mette Lundsgaard på kontoret i Algade i Store Heddinge. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Store Heddinge: Normalt er forårsmånederne og tiden omkring påske en travl tid for landets ejendomsmæglere. Men det var ikke tilfældet i år, hvor meget gik i stå, da coronaen gjorde sit indtog og lukkede ned for store dele af samfundet i midten af marts.

– De første 14 dage var der meget stille på telefonerne, fortæller ejendomsmægler og indehaver af Nybolig Stevns, Christoffer Friman.

Han forklarer videre, at ingen satte deres huse til salg, og at der den første tid heller ikke var den store lyst til at købe. Indenfor et par uger kom der atter henvendelser fra interesserede købere, mens sælgerne var – og stadig er – mere forbeholdne.

Nybolig Stevns har ifølge Christoffer Friman siden den 11. marts solgt 43 boliger, fået 42 boliger til salg, mens 5 boliger er blevet taget af markedet, hvilket således har givet et såkaldt ’underskud’ på seks boliger.

Solgt på et døgn

– Det er især sommerhuse, der er stor efterspørgsel efter. Vi kan godt mærke, at danskerne holder ferie herhjemme i år, siger Christoffer Friman, som for nylig var ude for at sætte et ’Til salg’-skilt op ved et sommerhus om torsdagen. Samme aften var et par på gåtur i området, de så skiltet og tog den efterfølgende dag kontakt til kontoret. De var hurtige til at beslutte sig og fredag var huset solgt; det nåede aldrig at komme på nettet.

Hos Nybolig Stevns oplever man også en øget interesse fra børnefamilier, der typisk kommer nordfra og gerne vil flytte på landet.

– De vil gerne downsize, ikke på husets størrelse, men på økonomien, så den ene for eksempel kan arbejde mindre eller gå hjemme. De fleste kender til Stevns Klint, men de bliver positivt overrasket over, hvor meget andet vi har her på Stevns, fortæller Christoffer Friman, der selv er født og opvokset i Store Heddinge og derfor kender lokalområdet særdeles godt.

Blandt børnefamilierne er efterspørgslen størst i byerne, bl.a. fordi der her er indkøbsmuligheder og caféliv. Typisk er familierne på udkig efter et etplanshus eller en klassisk villa beliggende i et børnevenligt område.

Bedst på Stevns

Det er godt et år siden, at Christoffer Friman åbnede Nybolig Stevns i Algade i Store Heddinge. Siden er det gået over alt forventning. Faktisk er det gået så godt, at Nybolig Stevns på boligsiden.dk i øjeblikket indtager førstepladsen med flest solgte boliger i Stevns Kommune sammenlignet med øvrige ejendomsmæglere.

– Vi har fået en fantastisk start. På de 14 måneder vi har været her, har vi fået 99 huse til salg og vi har solgt 64 af dem, oplyser Christoffer Friman, der er meget taknemmelig for den positive modtagelse han og Nybolig Stevns har fået.

Og han er ikke i tvivl om, at efterspørgslen også vil fortsætte den kommende tid, så går man med tanker om at sætte sit hus eller sommerhus til salg, er man meget velkommen til at kigge indenfor i Nybolig i Algade.
rmh

Skriv en kommentar