(Last Updated On: 20. september 2022)

De fleste af os kender priserne på mælk, smør og benzin. Kender temperaturen i dag, i morgen og næste uge. Ved om der bliver frost eller snevejr. Mange har en app, hvor de følger de elektroniske informationer. Selv det antal skridt, de går hver dag. Men ikke alle, ca. 25 pct. , kender til, eller har adgang til brugen af en app.

Med de priser der kommer på el og gas, hjælper en app ej heller meget, hvis der ikke tages handling. Der hjælper en udskudt betaling af el og gas, ikke den enkelte meget, hvis priserne stiger og stiger de næste 7 år. Dårlige undskyldninger som ”det vidste jeg ikke”, eller bare brokker sig over politikerne, giver samme resultat.

Hvad kan vi gøre? Lytte til Dronningen er en mulighed. Vi skal gøre os umage. Lave et budget, bruge omtanke og ikke mindst tage handling hvor det er muligt. Løber vandet i toilettet, har vi lært hvad det betyder. Mærkeligt nok, er det sværere for os, når det gælder el og gassen. Er vi uvidende? Ligeglade eller dovne ? Hvor mange forbander ikke sig selv, når opgørelsens dag kommer, efterfulgt af en ”uventet” regning.

Om man har en app eller ej, er det en god ide, at man laver et bogført regnskab. Hvordan ? Man aflæser sin elmåler og gasmåler dagligt, eller en gang om ugen. Dermed kan man så løbende se sit reelle forbrug. Bruger man så den gennemsnitlige enhedspris på el og gas, har man løbende en ide om forbruget i kroner.

Men, ca. 25 pct. af os, har ikke en app, derfor opfordres Stevns Kommune til at oplyse gennemsnitspriserne, hvori indgår afgifter og moms, på deres hjemmeside hvor så informationerne kan læses. Eller endnu bedre, at der hver onsdag er en information i Stevnsbladet, hvor de gennemsnitlige priser for ugen fremgår. Der vil alle have adgang.

Det er nok ikke en 100 pct. løsning, men vil helt sikkert hjælpe mange, ikke bare til at lave nogle nogle dårlige vaner om til bedre, men også finde en måde at spare lidt mere på energien. Idet forbruget bliver synliggjort. Ikke alle ”gode råd er dyre”. Hvis vi gør os lidt umage.

Med venlig hilsen
Bjarne Hilmersson
Strandmældevej 2
Strøby Egede

Svar til Bjarne Hilmersson

Tak for debatindlæg og forslag om information om bl.a. elpriser. Stevnsbladet skal ikke blande sig i hvad Stevns Kommune ønsker at informere om, men lokalavisen kan ikke påtage sig at informere løbende om de verserende priser på el, gas, brænde, benzin m.m., da disse priser stiger hurtigere end vi kan nå at trykke avisen.

Med venlig hilsen
Redaktionen

Skriv en kommentar