(Last Updated On: 19. januar 2021)

Højstrup: Filosof, foredragsholder og forfatter Lise Søelund blev for nylig opmærksom på, at der i Kobbelskoven lidt uden for Rødvig findes et særligt træ, af stevnsboer kaldet ’Tyskertræet’, hvor der efter sigende skulle være tilknyttet en trist historie ved udgangen af 2. Verdenskrig.

Som filosof er man grundlæggende nysgerrig af natur; således også Lise Søelund, som straks gik i gang med at undersøge mere om den triste fortælling. Men det har indtil videre vist sig umådeligt svært at finde frem til den sande historie.

Sådan ser ’Tyskertræet’ ud. (Foto: Lise Søelund)

– De fleste stevnsboere kender træet og siger, at her hængte en eller flere tyskere sig lige efter befrielsen, men når man går dem på klingen, så kan de ikke dokumentere noget, fortæller Lise Søelund, der som hun selv beskriver det, har ’talt med alle dem, der ved alt om lokalhistorie’.

Det er ikke lykkedes for Lise Søelund at finde historien om træet beskrevet nogen steder – ikke endnu i hvert fald – men måske er der blandt Stevnsbladets læsere nogle, som er i besiddelse af flere oplysninger og dokumentation om den triste historie.

Ligger du inde med oplysninger om ’Tyskertræet’, så vil vi meget gerne høre fra dig.

Skriv eller ring til Stevnsbladets redaktion på stevnsbladet.red@sn.dk eller telefon 56550106.
rmh

Skriv en kommentar