(Last Updated On: 21. april 2022)
Den tidligere Stevns-præst stiller op til bispevalget i Roskilde.
Tidligere sognepræst på Stevns, nu provst på Nørrebro og kandidat til at bære tekstilkunstner Ann-Mari Kornerups bispekåbe til Roskilde domkirke.
(Arkivfoto)
Bispevalg: Per Vibskov Nielsen er kendt på Stevns, idet han er tidligere sognepræst ved Sankt Katharina Kirke i Store Heddinge, og nu er han kandidat til bispevalg 2022 i Roskilde Stift.
Hans karakteristiske markante Sankt Peter skæg korresponderer fint med hans argumenter for at netop han skal være stiftets nye biskop når Peter Fischer-Møller stopper.
 ”Nu er der brug for en biskop, der kan være stiftets kirkeminister og fastholde folkekirken som hvert eneste sogns åndelige midtpunkt. Den stærke stemme, der kan sikre denne opgave, vil jeg være”, står der bl.a. i hans valgoplæg.

Baggrund fra Stevns

Mandag den 25. april kommer han til Stevns for at præsentere sit kandidatur på det sociale værested Café Stevnen i Store Heddinge, og det er ingen tilfældighed.
Per Vibskov Nielsen er nemlig en engageret og aktiv styregruppeformand for Café Stevnen, som drives af KFUM’s Sociale Arbejde, og hans sociale hjerteblod stammer sandsynligvis fra hans tid som ledende KFUM-Spejder med vægt på forkyndelse, musik og praktisk håndelag.
For han er også udlært blikkenslager/ VVS-montør og selvlært rockbassist.
 – Jeg var glad for mit eventyr på Stevns, det er en fantastisk landsdel, hvor man i særlig grad kommer nær på folk. Jeg husker fra min tid i Store Heddinge, at man hilste og talte med dem, som man mødte på gaden, fortæller Per Vibskov Nielsen.
– Jeg er stadig i front på Stevns via arbejdet i det sociale værested Café Stevnen. Omsorgen for medmennesker er helt centralt for mig, og det er vigtigt med en folkelig forbindelse til det sociale arbejde. Det er også Folkekirken, siger han.

Café Stevnen 25. april kl. 19

Læser man i Per Vibskov Nielsens valgoplæg står der bl.a., at han vil forandre for at bevare.
”Som fortrolig med folkekirkens forvaltningsapparat og administrative fagsystemer har jeg solid erfaring med organisatoriske forandringsprocesser og relationel ledelse. Og når vi forandrer, skal det give mening.”
Han har i lang tid kørt en heftig valgkamp samtidig med at passe sit daglige arbejde som provst på Nørrebro, og den dag han kommer til Stevns, er hans kalender fuld af bl.a. møde med kirkeministeren, møde i ansættelsesudvalg på Rigshospitalet og møde i Kirkeministeriets IT-følgegruppe.
Hans ankomst til Store Heddinge er til gengæld med fuld støtte fra ikke mindre to tidligere borgmestre på Stevns, Lars P. Asserhøj (V), Poul Arne Nielsen (V) samt den nuværende Henning Urban Dam (S).
Denne opbakning skyldes måske, at Per Vibskov Nielsen gerne kalder folkekirkens kristendom for verdens mest demokratiske religion. Hans engagement i Café Stevnen viser, at han har noget at have disse ord i, og hvis man vil høre mere og møde bispekandidaten, så er der fri adgang og sikkert også kaffe på kanden.
sky

Skriv en kommentar