(Last Updated On: 9. november 2021)

Stevns kommune vil udvikling og ønsker flere tilflyttere, men hvor skal de bo!

Ikke alle ønsker – eller har mulighed for – at købe hus og en del af dem, der vælger at sælge sit hus, fordi det måske ikke længere passer til deres behov, vil gerne have en lejebolig i stedet.

I Lejerbo ser vi en stor interesse for at få en almen familie bolig, og gerne ældre/handicapegnet, ligesom der også mangler ungdomsboliger. Vores venteliste er i dag på 3 gange så mange, som da vi begyndte byggeriet af de 32 boliger i Store Heddinge, der blev taget i brug i sommer. Vi har nu 650 på den aktive venteliste, og med under 500 almene familieboliger i alt i Stevns Kommune, så er der lange udsigter til, at de kan få en bolig.

Med mindre der bygges flere. Ja, det koster grundkapital at bygge almene boliger, og nogle beboere vil være berettiget til en form for boligydelse. Men de samme personer vil jo også være berettiget til en boligydelse, hvis de får en privat lejebolig, det er der ikke forskel på.

Der findes heldigvis også mange gode private lejeboliger, men samlet set mangler der en hel del boliger i at kunne opfylde behovet.

En kommune har ret til at forlange op til 25% almene boliger, når der planlægges nye boligområder – agter Stevns kommunes politikere at bruge den ret?

Anny Borch Jensen
Bovangen 78, Store Heddinge
Formand Lejerbo Stevns

Skriv en kommentar