(Last Updated On: 10. august 2021)

Kampagne: Verdensarv Stevns er oprettet som bindeled mellem interessenterne bag verdensarven Stevns Klint.

Verdensarvsorganisationen driver blandt andet et partnerprogram, som forbinder og samarbejde med lokale virksomheder, og fortæller f.eks. turisme, kunst, fødevarer og uddannelse.

Nogle af Verdensarv Stevns’ mange lokale partnere har hver fået sit postkort. Det som ligger øverst i bunken på fotoet, er Dorte og Lars Jacobsen, som er med i netværket De Vilde Partnere med bl.a. Stevns Naturcenter, og med formålet at styrke biodiversiteten.

Grønne ildsjæle

Verdensarv Stevns har netop udsendt 7 postkort, der kort fortæller om lokale ildsjæles arbejde for en grønnere fremtid på Stevns.

Det er bl.a. lokale fødevarer i restauranterne, kunstnersamarbejder og bæredygtigt producerede kridt fra klinten.

Portrætterne findes online, i Klintebussen og hos mange af verdensarvens partnere. Med afsæt i flotte fotos fortæller portrætterne om syv ildsjæle og/eller initiativer, der viser, at Stevns er et dejligt sted, hvor vi sammen finder de gode løsninger og passer godt på vores område.

Et helt særligt sted

– De her portrætter sætter ansigt på nogen af de mange, og jeg mener rigtig mange, stevnsboer og verdensarvspartnere, som gør en forskel for Stevns, fortæller Tove Damholt, direktør i Verdensarv Stevns.

– Her på Stevns er der en skøn vilje og lyst til at klare tingene i samarbejde og til at finde de gode løsninger i fællesskab. Det er netop det, vi vil sætte fokus på, fortsætter direktøren og uddyber:

– Da Stevns Klint blev verdensarv fik vi jo en særlig forpligtelse til at passe på området i fællesskab, men for Stevns er det ikke noget nyt. Det har nye og gamle stevnsboere gjort her længe inden UNESCO anerkendte klinten i 2014. Og nu har vi, med støtte LAG og Landdistriktspuljen, fået mulighed for at vise nogen af de mange ildsjæle, som vi er så heldige at have her i Stevns, frem i de her små portrætter, siger hun.

Bæredygtig turisme

Partnerprogrammet for Stevns Klint er et netværk, hvor mere end 110 virksomheder, foreninger og organisationer arbejder sammen om bæredygtig udvikling med udgangspunkt i verdensarven. Partnerprogrammet drives i samarbejde mellem Verdensarv Stevns og Stevns Erhvervsråd.

Projektet ’Verdensarv og Partnerprogram skaber bæredygtig turisme’ har fået tilskud fra LAG og Landdistriktspuljen.

Postkort fra Partnerprogrammet

De syv portrætter:

 • Tingtegneriet.
  Møbeldesignerne Vibeke Maj Rasmussen og Claus Boye Petersen tegner, designer og producerer møbler og brugsting.
 • Tusindfrugt.
  Dorthe og Lars Jacobsen driver B&B og en stor frugtplantage.
 • Engvang Frugt og Konference & Hotel Klinten.
  Annelise Nielsen og Dan Christensen (Engvang) og Claus Pedersen (Klinten) laver bæredygtigt samarbejde ’fra jord til tallerken’.
 • Pia Frøslev Frederiksen.
  Driver økologisk frilandsgartneri med urter, planter og te.
 • Chalk Copenhagen.
  Conny Vies er kunstner og producerer håndlavet kridt.
 • Nielsen og Holstein.
  Dækker over fornavnene Finn og Bodil, og over et vaskeægte håndværkssnedkeri af møbler og brugskunst.
 • Cæcilie Telling.
  Kreerer upcycle-produkter og tøjdesign samt smykker og scenografi til kulturprojekter.

Skriv en kommentar