(Last Updated On: 26. marts 2021)

Stevns Erhvervsråd og Stevns Kommune uddelte sent onsdag eftermiddag dette års erhvervspriser: Årets Virksomhed, Årets Iværksætter og Årets CSR-pris

Stevns: På Erhvervstræf ’21 – der grundet det nuværende forsamlingsforbuddet blev afviklet virtuelt over nettet – uddelte Stevns Erhvervsråd sent onsdag eftermiddag årets erhvervspriser.

Sidste år blev Erhvervstræffet af selvsamme årsag udskudt flere gange, og erhvervspriserne blev uddelt i slutningen af november.

Der er således kun gået fire måneder siden sidste uddeling af de tre priser, som Stevns Erhvervsråd uddeler i samarbejde med Stevns Kommune.

Der blev kåret en vinder i kategorierne Årets Iværksætter, Årets Virksomhed og Årets CSR-pris.

Det er Stevns Erhvervsråds bestyrelse, som har udpeget vinderne af Årets Iværksætter, Årets Virksomhed og Årets CSR-pris blandt de tre nominerede i hver kategori. Alle har haft mulighed for at indstille virksomheder til Årets Iværksætter og Årets Virksomhed og ud fra disse, har bestyrelsen valgt de nominerede, mens det er Stevns Kommune, der har valgt de nominerede til Årets CSR-pris.

Årets iværksætter: DRYK

Direktør i DRYK, Christian Christensen, var klar til salg med det første batch af DRYK-produktionen i februar 2020. (Arkivfoto: Rikke Michael Hansen)

Med hovedsæde i Maglebyskoven blev DRYK etableret i 2020, og virksomheden har udviklet opskrifter og produktionsmetoder på seks typer plantedrik af høj kvalitet.

Produktionen af DRYK-produkterne startede februar 2020, og siden første måned med salg har der været månedlige vækstrater på 20-40 procent; i det første salgsår er omsætningen tidoblet. DRYK er også kommet godt i gang på et kraftigt globalt vækstmarked, og senest har plantedrikvirksomheden landet sin første store ordre på det kinesiske marked, hvor flere containere fyldt med DRYK-drikke er på vej. Virksomheden er nyligt blevet nomineret til Danish Design Award

Alle var det forhold der også blev fremhævet af iværksætterkonsulent Jesper Yde Knudsen, da han motiverede valget af årets vinder.
Det var en berørt direktør Christian Christensen, som via Teams takkede for prisen.

– Jeg vil stille den på et sted, hvor min afdøde kone kunne se den, når hun kom ned ad trappen, for den ville hun have været stolt af, sagde han.
De to andre virksomheder, som var nomineret til Årets Iværksætter, var Scandinavian Cello School i Lund og Solartag ApS i Store Heddinge.

 

Årets CSR: Klippingegård

Gårdejer William Perch-Nielsen har i sæsonen masser af lækre, solmodne jordbær af egen avl. (Arkivfoto: Klaus Slavensky)

Næste pris, som blev uddelt, var Årets CSR (Corporate Social Responsibility), som handler om virksomheders arbejde med at integrere sociale og miljømæssige hensyn i deres forretningsaktiviteter.

Til at uddele denne pris var udvalgsformand for Arbejdsmarked, Erhverv og Turisme, Mikkel Lundemann Rasmussen (K), der kunne afsløre William Perch-Nielsen, ejer af Klippingegård, som årets vinder.

På Klippingegård dyrkes der grøntsager, som sælges i deres gårdbutik, til restauranter og i samarbejde med øvrige producenter på Stevns i Torvehallerne i København.

William har af flere omgange og i samarbejde med Stevns Kommune etableret praktikforløb for borgere med psykiske udfordringer. I de konkrete forløb er der behov for meget tålmodighed og engagement for at opgaven lykkes. Klippingegård har særlig gjort en stor indsats for to borgere som har været i praktik i 2020.

– William Perch-Nielsen har skabt nogle unikke rammer og taget et stort medansvar. På Klippingegård er der højt til loftet og plads til personlige hensyn i et produktivt miljø, sagde Mikkel Lundemann Rasmussen, der også roste William Perch-Nielsen for hans tålmodighed og engagement.

William Perch-Nielsen deltog ikke selv i erhvervstræffet og kunne derfor ikke kvittere for prisen.

De to øvrige nominerede til årets CSR-pris var MENY Store Heddinge og Højager Belysning i Hårlev.

Årets Virksomhed: BN-Plast

I december 2020 modtog BN-Plast DI’s regionale initiativpris, hvor dette foto er taget. Fra venstre: Formand DI Sydsjælland Klaus Rønholt, ejerne Boye Bo Nielsen og Kim Mach Andersen, BN-Plast Teknik og borgmester i Stevns Kommune Anette Mortensen (V). (Arkivfoto)

BN-Plast Teknik Aps, som er beliggende i Hårlev, fremstiller plastkomponenter til industrikunder. Komponenterne indgår eksempelvis i produktions- og industrivirksomheders maskiner og transportlinjer. Siden 2014 har virksomheden udviklet sig støt med 20-30 procent årlig vækst, tilgang af medarbejdere og udbygning af maskinparken. Virksomheden har lige modtaget DI’s regionale initiativpris.

I motivationen fremhævede erhvervschef i Stevns Erhvervsråd, Thomas Christensen de to ejere: Boye Nielsen og Kim Mark Andersens seje og målrettede måde at drive virksomhed.

– Virksomheden har været på en vækstrejse. De to ejere supplerer hinanden perfekt og har fokus på medarbejerne, det gode arbejdsmiljø og det gode samarbejde, begrundede erhvervschefen.

Boye Nielsen takkede for prisen:

– Vi er vanvittigt stolte af dette her. Vi har et godt samarbejde med vores kunder og har fokus på service. Og vi gode medarbejdere, som gør et godt stykke arbejde og leverer en god service, sagde han.

De to øvrige nomineret til Årets Virksomhed var Jan Nielsen A/S, Varpelev Horisonten S/I, Store Heddinge.
rmh

Skriv en kommentar