(Last Updated On: 16. november 2021)

Forleden mødte jeg min gode ven, vi kan kalde ham Hans, som stod med en spand og et vaskeskind i hånden. Jeg spurgte, lidt kækt, skal du til at polere bilen? Jeg blev overrasket da Hans svarede nej, jeg skal op og pudse vinduer på plejehjemmet.

Jeg blev også meget fortørnet, og undrer mig over at det er pårørende til de enkelte beboere, som skal stå for vinduespudsningen?

Alle beboerne har da behov for at få pudset vinduerne, og der bliver vel også pudset vinduer i fællesarealerne og på de arealer, der kun bruges af de ansatte.

Det kan vi ikke være bekendt, det må vi som kommune kunne gøre bedre. Hvorfor er der ikke en ordning, der sørger for at alle vinduerne bliver pudset på en gang, på samme måde som der bliver gjort rent på hele plejehjemmet.

De pårørende til plejehjemsbeboerne er i forvejen svært hængt op. Det er jo også dem, som arrangerer de fleste af de aktiviteter, der sker på plejehjemmene. Det skal vi være glade for de orker, men at bede dem være ansvarlige for noget så banalt som at pudse vinduer er urimeligt.

Det må vi kunne gøre bedre. Vi kan simpelthen ikke være bekendt at drive rovdrift på de pårørende, der oftest selv er aldrende, som også har deres egen bolig at tage hånd om.

Jan Jespersen
Medlem af kommunalbestyrelsen
For Socialistisk Folkeparti/SF

Skriv en kommentar