(Last Updated On: 20. februar 2015)

Nicoline Nybom har siden 2008 haft vinforretning i Solrød Center. Nu flytter hun forretningen og engrosvirksomheden Nybom Vine til det gamle pakhus i Grønvolds Gård, og fredag den 27. februar bliver første åbningsdag
Nybom-vine-1
Nicoline Nybom er næsten klar til at byde indenfor i det gamle pakhus. (Foto: Rikke Michael Hansen).

STORE HEDDINGE: På næste fredag åbner Nicoline Nybom dørene op for en ny butik i Store Heddinge. Hun har lejet det gamle, hvide pakhus i Algade 12C, og de seneste uger har hun – med god hjælp fra sine pensionerede forældre – haft travlt med at flytte ind i de godt 1000 kvadratmeter stemningsfulde lokaler.
Det store, åbne rum i stueetagen med de markante træbjælker og de rå, hvidmalede vægge danner en flot, rustik ramme om den nye vinforretning Nybom Vine.     Sortimentet byder på mere end 4000 forskellige vine; både røde, hvide og mousserende – og fra 16 forskellige steder i verden, blandt andet italienske, franske, spanske, tyske, østrigske, fra det amerikanske kontinent og fra Australien, New Zealand og Sydafrika. Nicoline fører omkring 800 forskellige vine i butikken, resten får hun hjem via samarbejdspartnere. Dertil kommer et mindre udvalg i spiritus, og så er der Hornbeer øl, diverse vinglas, -karafler og -kølere samt lidt lakrids og chokolade til gavekurve.
Med en baggrund som tjener og sommelier giver Nicoline kyndig vejledning i forbindelse med sammensætning af vin og menu, og så har hun vinklub og afholder vinsmagninger, vinskole og andre vinarrangementer – både for private og virksomheder.

Tættere på familien
Siden 2009 har Nybom Vine med forretning og engrosvirksomhed haft adresse i Solrød Center. Nicoline – som er 38 år og født og opvokset i Farum – har siden 2008 boet i Rødvig sammen med sin familie. Nu har hun valgt også at flytte sin virksomhed til Stevns, og hun glæder sig over, at der nu er blevet væsentlig kortere afstand mellem arbejde og hjem.
”Min ældste datter går på Store Heddinge skole, og min yngste datter er lige startet i Humlebien. Det er rigtig dejligt at være kommet så tæt på dem”, siger Nicoline.
På førstesalen i det gamle pakhus har hun indrettet et særligt rum til sine to piger. Her er der blevet plads til både skrivebord, stol, hylder og en stor sofa foran et fjernsyn, så pigerne har et rart sted at være, når de skal med mor på arbejde.
På den øverste etage finder man også Nicolines kontor, hvorfra der er god udsigt til butikken i stueetagen. Desuden er der indrettet et lille køkken samt et mødelokale, som skal bruges til at afholde vinkurser for mindre grupper. De resterende rum på førstesalen bliver anvendt til lagerplads. Dertil kommer lageret i dele af kælderen, som hun deler med Lions.

Restauratør som 23-årig
Egentlig ville Nicoline gerne være receptionist. For at få foden indenfor i branchen valgte hun som 17-årig at gå i lære som tjener på Radisson SAS Royal Hotel i København. Fire år senere var hun udlært, og da havde hun besluttet sig for at fortsætte med tjenerfaget, for vinen og maden havde i den grad fanget hendes interesse. Blandt andet var hun en tid tjener hos Remmen koncernens Copenhagen Corner, på Belle Terrasse, der lå i Tivoli og igen hos Radisson SAS Royal Hotel.
23 år gammel åbnede Nicoline i 1999 egen restaurant på Kultorvet i hjertet i af København.
”Det havde jeg gået og ventet på, det var nemlig så gammel man skulle være dengang, for at få næringsbrev”, fortæller Nicoline.
Hun åbnede restauranten La Petite Bourgogne på Kultorvet i hjertet af København, og her samarbejdede hun med en af Danmarks dygtigste kokke. Restauranten skiftede siden hen navn til MR. Inden Nicoline i 2008 trak sig ud af samarbejdet, fik restauranten en Michelin-stjerne.
”Michelin-stjernen var et af mine mål for restauranten, så da vi fik den, valgte jeg i 2008 at stoppe. Jeg skiftede til en anden branche i en periode. I 2009 åbnede jeg Nybom Vine i Solrød Centeret”, fortæller Nicoline, der udover at være forretningsindehaver også har fundet tid til at uddanne sig til sommelier.

Åben fredag og lørdag
Første åbningsdag for Nybom Vine i Store Heddinge bliver fredag den 27. februar fra klokken 14 til 18, hvor Nicoline byder indenfor til gode tilbud og smagsprøver – og de gode tilbud fortsætter om lørdagen den 28. februar fra klokken 10 til 14. Derefter vil butikken være åben på fredage fra klokken 14 til 18 og på lørdage fra 10 til 14.
”Jeg har besluttet kun at holde forretningen åben to dage om ugen. Resten af tiden vil jeg koncentrere mig om mine engroskunder, både dem, jeg allerede har, men nu får jeg også mere tid til at finde nye engroskunder”, slutter Nicoline, som håber at mange vil kigge indenfor til åbningen.
   rmh

Skriv en kommentar