(Last Updated On: 24. januar 2020)

Der var borgmesterhyldest til fem virksomheder på Stevns, som har fået Gazelleprisen for vækst og udvikling. (Foto: Klaus Slavensky)

Erhvervsnyt: For første gang fejrede Stevns Kommune og Stevns Erhvervsråd fem lokale virksomheder, som er blevet kåret som gazelle-virksomhed af dagbladet Børsen.

En gazelle er en virksomhed, som i løbet af fire regnskabsår, hvert år, har haft positiv vækst og samlet set mindst fordoblet omsætningen over de fire år. Hvis virksomheden ikke opgiver omsætning i sit regnskab, beregnes væksten på baggrund af bruttoresultatet.

Fem prisvindere

Erhvervschef Thomas Christensen bød velkommen til virksomhederne, som han sagde havde gjort det „ekstremt godt”.

De fem var LM Teknik fra Hårlev, BN-Plast Teknik, også fra Hårlev, og så tre Strøby Egede-virksomheder som er Exsequi ApS, Kok Med Kul På og Skovslund-Bernth VVS og Gas.

Borgmester gav ros

Borgmester Anette Mortensen (V) sagde et kæmpe tillykke, og hyldede at virksomhedernes bidrog med nye initiativer.

– Vækst skaber nye arbejdspladser, og sikrer det økonomiske fundamentet for Stevns Kommune, så vi kan have velfungerende daginstitutioner, skoler og en god pleje til vores ældre borgere, sagde hun og fortsatte:

– Jeg er stolt af det arbejde, I lægger i jeres virksomheder, men ved også, at I ikke altid kan gøre det selv. Det hårde arbejde og jeres faglige viden står I selv for, men der er også steder, hvor vi som kommune kan hjælpe jer. Vores dør er altid åben, lød signalet fra borgmesteren.

Mangler medarbejdere

Palle Skovslund og Henrik Bernth fra Skovslund-Bernth VVS, fortalte at de havde masser af opgaver, men det kneb med at skaffe medarbejdere.

– Det går godt, og det skyldes, at vi anbefales via mund-til-mund, fortæller Henrik Bernth, som suppleres af sin partner Palle Skovslund:

– Vi har haft mange samarbejdspartnere i over 20 år, hvor vi er underleverandører.

Deres VVS-virksomhed arbejder på hele Sjælland.

Mulighed for netværk

Direktør Boye Nielsen fra BN-Plast Teknik var glad for gazelleprisens anerkendelse.

– Det betyder, at man har gjort noget rigtigt, det har jeg jo kunnet se på tallene, men det er dejligt med et skulderklap, også til medarbejderne, siger han.

Indehaver Lars Muhlig fra LM Teknik, som leverer renrumsteknik til hospitaler, havde tidligere fået prisen.

– Når man har nogle år på bagen, så har man måske mere mod på at gå nye veje, og så har man mulighed for at netværke med andre virksomheder, fremhævede han.

Kunder udenfor Stevns

Cateringfirmaet Kok Med Kul På var også en af de Stevns-virksomheder, der udvider med succes.

– Vi har åbnet en afdeling i Sorø, hvor vi dels står for kantinedrift og leverer frokost til en række firmaer, fortalte driftsleder Martin Gøttrup.

Han startede i virksomheden sidste sommer, men har flere års erfaring med restaurationsbranchen.

– Jeg har arbejdet på Nykøbing Falster og i Frankrig som kok, siger han, og på spørgsmålet om Kok Med Kul På nu skal til at levere til udlandet, svarer han muntret:

– Nej, men vi har flere kunder på Bornholm.

Det fortæller en del om hvad en stevnsvirksomhed formår.
sky

Skriv en kommentar