(Last Updated On: 6. april 2021)

Stevns: Onsdag i sidste uge, den 31. marts, havde kommunaldirektør gennem næsten 22 år, Per Røner, sidste arbejdsdag på Rådhuset i Store Heddinge.

Per Røner foran Vallø Slot. (Foto: Anders Ole Olsen)

Den nu 66-årige og tidligere kommunaldirektør tiltrådte i maj 1999 som kommunaldirektør i Vallø Kommune, og har siden kommunesammenlægningen været øverste embedsmand i Stevns Kommune.

Afskedsreceptionen var virtuel og foregik på Teams fredag eftermiddag den 26. marts, hvor omkring 50 ’deltagere’ var med til at skåle og holde en lang række af taler. Flere havde i ugens løb været forbi rådhuset, for enkeltvist at sige farvel og tak for godt samarbejde gennem årene.

Borgmester Anette Mortensen (V) var første taler ved den virtuelle seance, og hun benyttede lejligheden til at takke Per Røner for hans enorme støtte, dels, da hun var helt ny i kommunalpolitik i 2014 og skulle til sit første kommunaløkonomiske topmøde i Aalborg, dels i tiden som nyudnævnt borgmester efter valget i 2017.

– Det har været trygt at være ny borgmester med dig som kommunaldirektør ved siden af. Den erfaring og viden, som du lå inde med, da jeg startede som borgmester, den var guld værd for mig – jeg kunne læne mig op ad dig, når noget var vanskeligt, og jeg kunne spørge dig til råds, når jeg mødte et utal af nye opgaver, jeg ikke anede noget om. Tak for det – det sætter jeg uendelig meget pris på, sagde Anette Mortensen.

Der blev også sagt tak for samarbejdet fra andre kommunalpolitikere, flere af kollegerne på rådhuset, andre af landets kommunaldirektører og fra tidligere borgmester Poul Arne Nielsen.

At det netop er nu, at Per Røner har valgt at trække sig tilbage og nyde sit otium, er på ingen måde tilfældigt. Det er nøje udvalgt, og afløseren er nu ansat i god tid inden efterårets kommunalvalg.

– Jeg synes, det karakteriserer dig rigtig godt. Du vil i bund og grund det bedste for Stevns – du er meget uselvisk og du sætter en ære i at gøre tingene godt for andre. Og selvom du er bosat på Frederiksberg, ja så tror jeg faktisk, at du holder næsten lige så meget af Stevns, som os der er født og opvokset her. Det er i hvert fald den oplevelse, man får, når man møder dig: du brænder for Stevns og for alle de skønne steder der er her, sagde borgmesteren.

Den nye kommunaldirektør er ansat og startede den 1. april. Det er 44-årige Henrik Nielsen, der kommer fra en stilling som vicekommunaldirektør i Sorø Kommune.
rmh

Skriv en kommentar