(Last Updated On: 4. august 2020)

Motioner sammen med dit barnebarn til fordel for indlagte børn

Kalder alle børnebørn og bedsteforældre. Nu er det op af lænestolen, væk med iPad’en og afsted på tur. (Pressefoto: Børneulykkesfonden)

Stevns: I weekenden den 15. og 16. august kan bedsteforældre og børnebørn i hele landet sammen – hver for sig – løbe eller gå distancer på enten 1, 3 eller 5 km til fordel for indlagte børn. Det er Børneulykkesfonden, som denne weekend inviterer til Virtuelt Bedsteræs til fordel for Børneulykkesfondens forebyggende arbejde og initiativet Legeheltene, der arbejder på de danske børneafdelinger.

Frøhop og fejesving

Til Virtuelt Bedsteræs bliver der rig mulighed for at have det sjovt, få god motion og stadig holde god afstand. Det er nemlig helt op til deltagerne selv at bestemme, hvor og hvornår distancen bliver gennemført.

Undervejs på ruten er der forskellige aktiviteter og øvelser, der skal udføres, som både er fra gammel og nyere tid. Det kan være, at alle skal hoppe afsted som frøer, eller måske bedstefar har gået til gymnastik og bare elsker at give den gas med ’fejesving’?

– At bevæge sig og være fysisk aktiv er vigtigt uanset alder. Og i en tid som denne, hvor mange bedsteforældre og børnebørn savner at tilbringe tid sammen, er det oplagt at mødes og være aktiv ude i den friske luft, udtaler Henriette Madsen, der er generalsekretær hos Børneulykkesfonden.

Hun forklarer videre, at det til Virtuelt Bedsteræs ikke handler om at komme først igennem distancen:

– Vi håber derimod, at vi med dette initiativ kan skabe rammerne om en hyggelig dag fyldt med smil, grin og lidt sved på panden

Refleksveste og guldmedaljer

Alle deltagere får tilsendt en Bedsteræs-pakke ved tilmelding. Pakken indeholder en refleksvest, en Bedsteræs-guldmedalje, et flot diplom, et aktivitetskort med forslag til sjove aktiviteter og et afkrydsningskort, så I kan holde styr på, hvilke aktiviteter I har lavet, og hvilke I mangler.

Læs mere på bedsteræs.dk, hvor der også er tilmelding.

Initiativet Legeheltene, der arbejder på de danske børneafdelinger, har til formål at skabe aktiv leg og bevægelse hos de ca. 60.000 børn mellem 1-14 år, der hvert år indlægges i Danmark.
rmh

Fakta

Virtuelt Bedsteræs

Hvor:

  • Da Virtuelt Bedsteræs foregår sammen hver for sig, er der ikke start/mål et bestemt sted.
  • Med andre ord: I bestemmer helt selv hvor og hvornår, I gennemfører jeres distance.

Hvornår:

  • Lørdag den 15. august og søndag den 16. august 2020

Hvordan deltager jeg?

  • Når I tilmelder jer Virtuelt Bedsteræs får I tilsendt en pakke med alt, hvad I skal bruge til en hyggelig dag.
  • I pakken er der til hver deltager en refleksvest, en Bedsteræs-guldmedalje, et flot diplom, et aktivitetskort med forslag til sjove aktiviteter og et afkrydsningskort, så I kan holde styr på, hvilke aktiviteter I har lavet, og hvilke I mangler.
  • Det koster 100 kr. samt fragt pr. deltager.
  • Tilmelding foregår på bedsteræs.dk.
  • Sidste frist for tilmelding er den 12. august.

Skriv en kommentar