(Last Updated On: 25. marts 2019)

EU-Kommissær Mariya Gabriel, for Digital Economy and Society, havde checks med til Hillerød, Fredensborg og Stevns. Fra højre kommunaldirektør på Stevns, Per Røner, borgmester Kirsten Jensen (Hillerød), Marlya Gabriel og borgmester Thomas Lykke Pedersen (Fredensborg).

Rødvig/EU: Sidste år kunne europæiske byer søge om EU-støtte til at etablere gratis wifi, og 13.000 europæiske byer søgte om dette, og 2.800 fik et tilsagn – herunder Stevns.

Fik 15.000 euro

Den 14. marts kunne Stevns’ kommunaldirektør Per Røner hilse på EU-kommissær for Digital Economy and Society, Mariya Gabriel, som havde 15.000 euro til offentligt wifi i Rødvig. som Stevns Kommune tidligere har fået tilsagn om. Det svarer til knapt 112.000 danske kroner.

– Det er vi selvsagt ret godt tilfredse med. Tilbage står nu at finde ud af præcis, hvor vi skal sætte det op. Det finder vi ud af i den kommende tid, og har flere gode idéer på papiret, lyder det fra Per Røner.

Til borgere og turister

Det nye wifi-netværk betyder at borgere og besøgende i Rødvig får adgang til gratis wifi på offentlige steder som eksempelvis parker, pladser, offentlige bygninger, biblioteker og sundhedsfaciliter.

Det skyldes EU-initiativet »WiFi4EU«, der efter planen skal sikre, at der i 2020 er gratis offentlig wifi til borgere og turister i tusindvis af europæiske byer.
sky

Skriv en kommentar